VOOR MAATWERK
Bel 0495 - 548 755
Maatschappelijk verantwoord kansen verzilveren
Wanneer je gaat voor de mens, volgt het resultaat vanzelf
 
03-12-2015 | Jan Verheijen blikt terug op 2016

In het verleden deden we bij Coulant Reïntegratie projecten voor zowel gemeentelijke overheid als voor het bedrijfsleven. Circa een 150 trajecten per jaar. In 2016 hebben we uitsluitend trajecten voor het bedrijfsleven gedaan en dan met name 2de spoortrajecten. 


lees verder30/11/2015 | Re-integratie: de werkgever in beeld

Wanneer een medewerker getroffen wordt door een ernstige of langdurige ziekte, dan leven de meeste werkgevers met hem of haar mee. De werkgever wenst oprecht het beste voor de zieke medewerker en wil hem graag ondersteunen. Daarnaast wordt de medewerker vaak gemist door collega's en op de werkvloer moeten dingen georganiseerd worden voor de (tijdelijke) vervanging. Het werk gaat immers gewoon door.


lees verder29/01/2015 | Goede voornemens? Vraag in de 10e ziektemaand ons advies!
2015 is nog maar een paar weken oud, maar bij Coulant Reintegratie hebben we de eerste aanvragen al ontvangen voor het 2de spoortraject. Zowel uit de transportwereld, de bouw en uit de semi-overheid. Steeds opnieuw zien we veel organisaties worstelen met de zeer complexe regelgeving omtrent de wet Verbetering Poortwachter.
lees verder28/01/2015 | Wat zijn uw taken en plichten als werkgever bij re-integratie?
Is uw werknemer ziek en is het onduidelijk hoe lang dit gaat duren? Dan begint u samen aan een re-integratietraject. U bent als werkgever verplicht om samen met uw werknemer te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer aan het werk kan.
lees verder28-01-2015 | Scheve verhouding: Werkgever draagt meeste lasten bij langdurige ziekte
De verhouding tussen werkgever, werknemer en overheid bij re-integratie na ziekte is in het nadeel van de werkgever uitgevallen, concludeert Mark Diebels. Hij promoveerde onlangs in Tilburg en pleit voor de comeback van de Ziektewet.
lees verder28-01-2015 | Burn-out is meest voorkomende beroepsziekte
Overspannenheid of burn-out is de meest voorkomende psychische beroepsziekte in Nederland. Samen met de psychische beroepsziekten zijn aandoeningen aan het houdings- en bewegingsapparaat en gehooraandoeningen verantwoordelijk voor 92% van alle beroepsziekten. Uit het rapport ‘Beroepsziekten in Cijfers 2014’ blijkt dat elk jaar 20.000 werknemers ziek worden door hun werk.
lees verder17-12-2014 | Jan Verheijen ziet het 2e spoortraject nog te vaak mis gaan
Als directeur van Coulant Reïntegratie en van Emplooi Werving & Selectie is Jan Verheijen een drukbezet man. Maar wel een man van de praktijk, want onlangs bezocht hij een nieuwe klant waar Coulant Reïntegratie het 2e spoortraject mag begeleiden. Echter is het, zoals bij veel bedrijven, te laat ingezet en dat is een gemiste kans volgens Jan.


lees verder16-12-2014 | 507 Miljoen subsidie voor re-integratieprojecten
Het Europees Sociaal Fonds stelt een half miljard aan subsidie beschikbaar voor werkgelegenheidsprojecten op het gebied van re-integratie en duurzame inzetbaarheid. Het geld wordt gebruikt om gedetineerden, 50-plussers, werkloze jongeren en mensen met een arbeidsbelemmering aan het werk te krijgen.
lees verder16-12-2014 | Verzuimbegeleiding: van casemanager naar onafhankelijke procesmanager?
In de praktijk is de werkgever vaak ook de casemanager van een verzuimende werknemer. Dat is een lastige combinatie omdat de reden van verzuim direct verband kan houden met diezelfde werkgever. Zo kunnen bedrijfsbelang en een goede begeleiding van de medewerker op gespannen voet met elkaar komen te staan.
lees verder25/11/2014 | Deskundigenoordeel: als de re-integratie vastloopt
De werkgever en de zieke werknemer zijn samen verantwoordelijk voor de re-integratie naar werk. Als daarbij een verschil van mening ontstaat over de aanpak of het passende karakter van de functie, dan kunnen zowel de werkgever als de werknemer bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen. Dit kan u helpen om de re-integratie weer op te pakken.


lees verder25-11-2014 | Aandacht voor werkstress
Van 3 t/m 7 november was het de Week van de Werkstress. Een initiatief van de overheid om werknemers én werkgevers te attenderen op de risico’s die stress met zich meebrengt. Want in Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of een andere werkgerelateerde psychische ziekte.
lees verder25-11-2014 | Even voorstellen.. Re-integratieconsultant Pieter
Pieter Stuurman is met zijn 55 jaar een echte expert op het gebied van re-integratie. Na eerst als HRM manager te zijn begonnen is hij inmiddels jarenlang werkzaam als re-integratieconsultant. Bij de flexibele schil van Coulant Reïntegratie zorgt hij er samen met zijn opdrachtgevers uit de regio Eindhoven en Weert voor dat het einddoel behaald wordt. Volgens Pieter is dat zorgen dat de werknemer op een prettige en duurzame manier aan het werk kan gaan. Naast de werkzaamheden voor Coulant heeft Pieter een eigen bedrijf waarbij hij bedrijven en het UWV adviseert.

lees verder03-07-2012 | Nieuwe website Coulant Reïntegratie
Op onze nieuwe website vind U alle informatie met betrekking tot reïntegratie, outplacement, job coaching en werkbegeleiding.
lees verder01/02/2012 | Annet zoekt een baan
Gedreven, ervaren allround secretaresse zoekt een nieuwe uitdaging.

lees verder01-02-2012 | Klant aan het woord: Princen Groep
Ardy Houtackers, HR Manager bij Princen Groep verteld over de samenwerking met Coulant Reïntegratie. 
lees verder01-06-2011 | Deskundigenoordeel re-integratie: bent u op de goede weg?
Stagneert de re-integratie van uw zieke medewerker of heeft u behoefte aan een oordeel over de reeds verrichtte re-integratie-inspanningen?
lees verder01/06/2011 | Loonsanctie voorkomen?
Tijdige inzet van 2e spoor Wet Verbetering Poortwachter kan loonsancties voorkomen.
lees verder01-06-2011 | Steeds vaker loonsanctie!
Stel u heeft een langdurig zieke medewerker in vaste dienst, dan bekijkt het UWV na een periode van 104 weken of u als werkgever voldoende re-integratie inspanningen heeft verricht.
lees verder01/05/2011 | Supported Employment
De jobcoaches van Coulant Reïntegratie werken volgens de succesvolle methode Supported Employment. De methode heeft tot doel mensen met beperkingen te ondersteunen bij het vinden en het behouden van een werk. De volgende stappen kunnen hierbij ingezet worden:
lees verder01-05-2011 | Verantwoord ondernemen?
In het kader van maatschappelijk ondernemen bevatten steeds meer cao's Wajongafspraken. Uit onderzoek van CNV Jongeren en FNV Jong blijkt dat in het cao-seizoen 2010 binnen 91 cao's afspraken gemaakt zijn over het aannemen van mensen met een beperking. Dit betreft zo'n 20% van de afgesloten cao's.
lees verder01-05-2011 | Wajonger (34 jaar) zoekt een uitdagende deeltijdbaan!
Voor een van onze cliënten zijn wij op zoek naar een uitdagende baan. Hij is in het bezit van een diploma Sociaal Juridische Dienstverlening en wil meer dan graag voor u aan de slag.
lees verder01-05-2011 | De jobcoaches van Coulant Reïntegratie voor u aan de slag?
Zoals u wellicht weet kan een structureel moeizaam functionerende werknemer op grond van de wet WIA in aanmerking komen voor een vergoeding van de kosten van noodzakelijke ondersteuning. Voorwaarde is dat er een dienstverband bestaat tussen werkgever en werknemer.
lees verder01/03/2011 | Lang verzuim kost geld, Coulant Reïntegratie biedt ondersteuning bij verzuim om de kosten zoveel mogelijk te beperken
Wanneer een verzuim langer duurt dan goed is voor alle betrokkenen, is het zaak snel maatregelen te nemen.
lees verder01-03-2011 | Kennis van HR Managers en medewerkers omtrent verzuim en re-integratie zwaar onder de maat
Het gebrek aan kennis en kunde kan organisaties in Nederland een flinke financiële strop opleveren.
Nog niet een vijfde van de ondervraagden kan vertellen hoeveel de werkgeverslasten zijn wanneer een werknemer instroomt in de WIA. Zo blijkt uit onderzoek van Mercer onder 80 HR-professionals in Nederland.
lees verder01/03/2011 | Ziekteverzuim licht gedaald
Dit blijkt uit cijfers die ArboNed deze maand naar buiten heeft gebracht. Zij zijn gebaseerd op het verzuim bij de 70.000 bedrijven met in totaal 1,3 miljoen werknemers die bij de arbodienst zijn aangesloten.
lees verder01/01/2011 | Succes met Coulant Re-integratie
“Het voelt goed om met een professional van Coulant te sparren”
lees verder01/01/2011 | Welke voordelen haalt u uit Coulant Outplacement?
Bekijk hier welke voordelen u haalt uit Coulant Outplacement
lees verder01/01/2011 | Traject “van werk naar werk”
Voor de externe plaatsing – outplacement - volgen we een individueel afgestemd traject van werk naar werk. Dit ziet er als volgt uit:
lees verderREFERENTIES

 
NIEUWS
Jan Verheijen blikt terug op 2016

In het verleden deden we bij Coulant Reïntegratie projecten voor zowel gemeentelijke overheid als voor het bedrijfsleven. Circa een 150 trajecten per jaar. In 2016 hebben we uitsluitend trajecten voor het bedrijfsleven gedaan en dan met name 2de spoortrajecten. 

>> lees verder

► INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Elke maand ontvangt u nieuws
over Coulant Reïntegratie
 
 
  WELKE VOORDELEN HAALT U
UIT COULANT REÏNTEGRATIE?
 
 
Persoonlijk maatwerk door
professionals
Kwaliteit door kleinschaligheid
Centraal aanspreekpunt
Totale ontzorging door compleet
 traject
Complete en duidelijke rapportage
 
     
 
           
 

VESTIGING WEERT
SCHEEPSBOUWKADE 1
6000 AA Weert

TEL 0495-548755
E-MAIL janverheijen@coulant.nl

ANDERE VESTIGINGEN
• UTRECHT
• EINDHOVEN

           
OVERIGE INFORMATIE
algemene voorwaarden
klachtenregelement
interessante links
disclaimer
sitemap
VOLG ONS OP
   
 
  COULANT REÏNTEGRATIE   COPYRIGHT © 2012                                                            DESIGN BY SLAMPAQ SOLUTIONS BV   POWERED BY TRUESTARS CMS