VOOR MAATWERK
Bel 0495 - 548 755
Maatschappelijk verantwoord kansen verzilveren
Wanneer je gaat voor de mens, volgt het resultaat vanzelf
 
Jan Verheijen blikt terug op 2016

In het verleden deden we bij Coulant Reïntegratie projecten voor zowel gemeentelijke overheid als voor het bedrijfsleven. Circa een 150 trajecten per jaar. In 2016 hebben we uitsluitend trajecten voor het bedrijfsleven gedaan en dan met name 2de spoortrajecten.

Er is een zeer groot verschil tussen het MKB bedrijf waar tussen de 5 á 20 medewerkers werken en bedrijven waar een eigen P&O afdeling is. Maar wat voor beide identiek is, is de complexheid van de regelgeving van een 2de spoortraject. Anders gezegd; de verplichtingen die een werkgever heeft als iemand langer dan een jaar ziek is.

Voorkom een loonsanctie, start in de negende ziektemaand

Mijn boodschap voor u is begin bij de negende ziektemaand met het ondernemen van stappen om een loonsanctie te voorkomen. Helaas krijgen we (te)veel aanvragen in de 12e maand van ziekte en soms zelfs pas in de 13de en 14de ziektemaand. Onze ervaring leert dat deze late inzet van een tweede spoortraject bijna altijd leidt tot een loonsanctie.

Twee jaar loondoorbetalingsverplichting

Bij het inzetten van een 2de spoortraject wordt er in overeenstemming met opdrachtgever en zieke medewerker een doel vastgesteld. Dit kan zijn terugkeren in het arbeidsproces; intern of extern. Zoals het er nu naar uitziet is de loondoorbetalingsverplichting voor de kleine MKB werkgever in 2016 nog steeds twee jaar. Mogelijk dat in de toekomst wordt teruggebracht naar één jaar.Coulant Reïntegratie werkt met deskundige consulenten die alles in het werk stellen om een loonsanctie te voorkomen of te beperken d.m.v. frequente gesprekken, gedegen rapportages en tijdig inzetten van een deskundige oordeel.

Meer weten? Bel Jan Verheijen of Dorien Havermans op 0495 548 755 of stuur een e-mail naar reintegratie@coulant.nl


>> terug naar nieuwsoverzicht
REFERENTIES

 
NIEUWS
Jan Verheijen blikt terug op 2016

In het verleden deden we bij Coulant Reïntegratie projecten voor zowel gemeentelijke overheid als voor het bedrijfsleven. Circa een 150 trajecten per jaar. In 2016 hebben we uitsluitend trajecten voor het bedrijfsleven gedaan en dan met name 2de spoortrajecten. 

>> lees verder

► INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

  Elke maand ontvangt u nieuws
over Coulant Reïntegratie
 
 
  WELKE VOORDELEN HAALT U
UIT COULANT REÏNTEGRATIE?
 
 
Persoonlijk maatwerk door
professionals
Kwaliteit door kleinschaligheid
Centraal aanspreekpunt
Totale ontzorging door compleet
 traject
Complete en duidelijke rapportage
 
     
 
           
 

VESTIGING WEERT
SCHEEPSBOUWKADE 1
6000 AA Weert

TEL 0495-548755
E-MAIL janverheijen@coulant.nl

ANDERE VESTIGINGEN
• UTRECHT
• EINDHOVEN

           
OVERIGE INFORMATIE
algemene voorwaarden
klachtenregelement
interessante links
disclaimer
sitemap
VOLG ONS OP
   
 
  COULANT REÏNTEGRATIE   COPYRIGHT © 2012                                                            DESIGN BY SLAMPAQ SOLUTIONS BV   POWERED BY TRUESTARS CMS